Kapitola III - Mysl a voda

13.10.2012 11:39

 

 

Kapitola III – Mysl a voda

 

    Nebudu Vám lhát a přesvědčovat Vás, že jsem jedl hodně a zhubnul 20 kilo jen tak. Je to dřina a to pořádně těžká. Pokud nechcete něco obětovat vůči tomu, že něčeho dosáhnete, tak to rovnou vzdejte. Jste snad srab? Ne! Jste naštvaný/á a odhodlaný/á to překonat! Máte svůj cíl i vztek sepsaný, víte tedy, do čeho jdete a jdete do toho naplno!

    Řekněme si nejdříve, co musíte změnit ve své psychice. Vy NEDRŽÍTE DIETU, neříkejte si: držím dietu. Naopak prohlašujte sám/a pro sebe či lépe nahlas, ostatním, komukoliv kdo se zeptá, že jste jen změnili svůj postoj k jídlu a celkově v životě. Pokud přesvědčíte sami sebe, že nejste o nic ochuzeni, že Vám nic nechybí a že dietu nedržíte, abyste zhubli, tak to půjde samo a Vy se budete jen divit. Přesvědčit sami sebe o tom, že nedržíte dietu a tím pádem se nijak netrápíte, je Váš další velice důležitý krok. Nejste o nic ochuzeni, jíte, co Vám chutná, jen však zdravější věci. Neházíte do sebe cokoliv, nejste odpadkový koš! (Více o zdravých jídlech v příštích kapitolách.)

     Tímto postojem změníte Jo-jo efekt. Nevýhoda všech diet je taková, že končí. Končí a Vy se vracíte do stejných kolejí, začínáte nejdříve pomalu tloustnout, ale pak se to násobí a násobí. Nedržte dietu, změňte svůj postoj k životu a k stravě a výsledek se dostaví rychle a hlavně již napořád!

    Co chci zdůraznit a co opravdu pomáhá: VŽDY KDYŽ DOSTANE CHUŤ MLSAT – PIJTE OBYČEJNOU VODU ČI ZELENÝ ČÁJ. Pokaždé když jsem měl na něco chuť, tak jsem se to snažil zapít vodou a něco začít dělat. Hlavní je se odreagovat činnosti, kde musíte zapojit fyzickou námahu. Pokud půjdete číst, sledovat filmy, tu chuť si jen posílíte a budete na to pořád myslet. Vypijte sklenici vody a běžte se třeba projít. Pokud jste v práci je to trochu horší, ale řešil jsem to tak, že jsem se soustředil hlavně na práci. (Pracuji v kanceláři) Začal jsem aktivněji volat, diskutovat s kolegy, prohlížel jsem si konkurenční webové stránky. Začněte dělat cokoliv, co Vaší mysl odvede od jídla. Voda Vás zasytí a pochvíli chuť sama od sebe odejde a Vy si to ani neuvědomíte.

    Jde o trénink a zezačátku, to bude velice obtížné. Budete to chtít vzdát, ale nesmíte polevit, máte přeci sepsanou smlouvu sami se sebou. Dali jste si cíl, kterého přeci musíte dosáhnout! Nemůžete to jen tak vzdát!

    Nejhorší v hubnutí je, že člověk se často lituje a tou sebelítosti se dožene k tomu, že se na to vykašle. Proto stále radím a budu radit. Dívejte se denně na svůj cíl, opakujte si ho nahlas a přečtěte si svůj sepsaný vztek. Naštvěte se každou chvíli, kdy pocítíte hlad a vzpomeňte si na svá sepsaná slova. Časem tato chuť odejde a Vy budete konečně svobodný, hubený a zdraví! A to stojí za to!

    Voda je základ. Udělejte si každodenní rutinu. Před každým jídlem si dejte sklenici vody 250 ml. Před snídani, obědem, večeří. Nejlépe i před svačinami, abyste necítili takový hlad mezi snídaní a obědem. (Jaké si dělat svačiny, hlavní jídla a ostatní Vám poradím v příštích kapitolách). Zpět k pití. Vypít musíte minimálně dva litry obyčejné, ne bublinkové, ne minerální, ne ochucené, vody! Říkejte si, že Vás voda lečí, říkejte si, že Vám voda pomáhá v hubnutí, že každý mililitr Vám pomůže v odbourání gramu tuků. Gram je málo, ale gramy se sčítají a ve výsledku to budou kilogramy! Změňte svůj postoj, mějte u sebe po ruce vodu a pijte. Nemáte žízeň – pijte! Když již dostanete žízeň tak je pozdě – Vaše tělo je dehydrované. Každým douškem vody, nutíte tělo hubnout a to stojí za to. Mějte pořád vodu u sebe a netrapte tělo žízní! Voda je základ a bez ní nikdy nezhubnete trvale a zdravě!

    Časem Vám to nepřijde ani tak těžké pořád pít. Budete nejdříve možná chodit častěji na záchod, ale tělo si zvykne a přizpůsobí se. Představte si, že každým spláchnutím ze sebe dostáváte nečistoty a své tělo léčíte. Tělo hubne a zároveň je zdravější. Pijte a svého cíle dosáhnete mnohem rychleji!

Diskusní téma: Kapitola III - Mysl a voda

A co Vám pomáha

Toly | 21.10.2012

A co Vám pomáhá když dostanete chuť na něco dobrýho. Jak se s tím poradíte, co Vám pomáhá?

Přidat nový příspěvek