Kapitola V - podpora, parťák a váhy

21.10.2012 11:41

 

Kapitola V – podpora, parťák a váhy

 

    Už jste začali? Víte jak správně jíst, kolik toho pít, máte svůj stanovený cíl a denně posilujete svůj vztek na své tělo a tím zvyšujete svou motivaci k tomu opravdu zhubnout. Výborně. Dokud opravdu neuvěříte tomu, že zhubnete, jen těžko to změníte. Hlavě a tělu musí docvaknout, že „tlustá“ léta jsou pryč. Pojďme na další kapitolu – Podpora.

    Ať se to možná nezdá, ale tohle je jedno z velice důležitých položek, které nesmíte vynechat a pokud nebudou při Vás, bude to obtížnější zvládat. V domě, bytě kdekoliv kde bydlíte, musí všichni vědět, že hubnete a proč. Musí Vás v tom podporovat a nesměji Vás šetřit slovy „není to tak hrozný“ to jsou slova uklidňující, které Vám pomůžou leda tak přibrat další kila. Všechny kdo s Vámi bydlí, musíte přesvědčit, proč chcete zhubnout a čeho chcete dosáhnout. Není vůbec za co se stydět. Řekněte své rodině důvody, cíle a poproste je o podporu. A to takovou, že Vás nebudou přesvědčovat, ať se na to vykašlete, ale naopak! Že Vám nebudou nic nabízet, co nesmíte a přesvědčovat, ať to do sebe cpete. Že Vám pomůžou dostihnout Vašeho vysněného cíle.

    Pokud je dokážete přesvědčit – výborně. Pokud ne a stále Vás budou táhnout dolů, tím že Vám nabízejí neustále to, co nesmíte, tak se na ně vykašlete. Už to dál neřešte a posilujte svou motivaci čtením svého cíle, vzteku a mých kapitol.

 

    Na oslavách

    Jistě každý kdo zažil nějakou tu změnu v jídelníčku, se ocitnul na oslavě, kde je všeho moc a co většinou opravdu nesmíte. Zkuste se porozhlídnout a najít přeci jenom, to co byste mohli. Maso, zeleninu, ovoce - to většinou na stole bývá. Pokud to je neformální hostina u známých, příbuzných tak je zkrátka informujte předem, co děláte, čeho chcete dosáhnout, co nesmíte a naopak co jíte. Určitě Vám půjdou vstříc a nebudou Vás odsuzovat. Naopak budou obdivovat Vaše odhodlání.

    Dejte si však pozor na alkohol a na takové to dám si jen dneska. To je klamavé, sice se Vám nic nestane za jeden den, ale podkopnete si motivaci a příští den zase s něčím polevíte a potom zase a zase a jste zpátky na startu. Takže nepolevujte v tom, co děláte. Neodpouštějte si a nezklamte sami sebe tím, že do sebe hodíte něco, co opravdu nemůžete. Jednou polevíte a cíl již opět bude v nedohlednu. Až se naučíte jíst, což je otázka měsíců a ne dnů. Pak již budete moci sem tam si dát něco, po čem toužíte a co je „nezdravé“. Váš metabolismus bude zdravý a hravě se s tím poradí. To je Váš cíl, ale po cestě za ním nesmíte zakopnout a neběžet dál natož se stavit u stánku s párky v rohlíku, to Vás běh na dlouhou trať nikdy nedosáhne cíle. Pamatujte si, že to zvládnete, že zhubnete. Věřte tomu a stane se. Je zkrátka nemožné, abyste to nedokázali, když máte svůj cíl a tvrdě za ním jdete. Vy to dokážete!

 

    Parťák

    To již není pravidlem a Váš parťák může být i virtuální ve Vaší hlavě nebo na internetu v podobě fóra, diskuze a jiné. Ale pokud ve Vašem okolí znáte někoho natolik dobře, že byste mohli začít hubnout s parťákem, tak je to skvěle. Dejte mé kapitoly přečíst i jemu/jí a začněte se předhánět. Sami snáz podlehnete, ale pokud máte po boku druhého, který se nevzdal, tak to taky nevzdáte. Přeci nebudete horší, než on. Pokud nikoho takového v okolí nemáte, nezoufejte. Pište sem své úspěchy a třeba i nezdary - zde jistě najdete jak parťáka, tak podporu. Uvidíte!

 

    Váha a motivace

    Musíte si pořídit digitální váhu s podporou na stovky gramů. (V dnešním světě stojí od 200 Kč) Váhu musíte mít, to je pravidlem. Musíte kontrolovat, jak Vám to jde a radovat se z úspěchu, které určitě přijdou!

    První týden, byste měli s tímhle jídelníčkem zhubnout i tři kila, pak to půjde pomalu. Nesmíte polevit, a když Vaše váha občas půjde nahoru o 200 - 500 gramů nebo víc, nic se neděje, jen stále trávíte nebo je to jen voda. Pokud však se váha postupně zvyšuje, musíte více omezit přísun jídla (menší porce, ale stále 5x – 7x denně) a začít víc pít. To vám pomůže proces zastavit a rozběhnout do opačného směru. Vaše hubnutí, by správně mělo být 700 gramů za týden. Pokud to jde tímhle tempem, tak je to nejlepší. Není to extrémní hubnutí – tělo si zvykne na svou novou, měnicí se postavu a Vy se zvyknete na přísun menších porcí a hlavně jíst častěji. Jak se učí děti jazyk a chodit, Vy se musíte znova naučit jíst a pít. Všechno je to jen o tom. Nesmíte si podkopávat svou motivaci tím, že si budete říkat, že to jde pomalu. Vy totiž nedržíte dietu a v ničem se neomezujete, jen jíte pravidelněji a hodně pijete. Naučili jste se žít jinak a to zdravěji. Váš vysněný cíl přijde a to brzy. Tři měsíce se nezdají dlouhé, ale za ty tři měsíce se můžete změnit k nepoznání. Podívejte se na sebe do zrcadla a řekněte si nahlas: Já to dokážu! Já Vám věřím, začněte věřit, ale i sami sobě. Vy na to máte!

Diskusní téma: Kapitola V - podpora, parťák a váhy

Oslavy

Toly | 21.10.2012

Parťákem byl a je pro mě můj otec. Vždy jsme spolu hubli i tloustli a to žijeme od sebe 2 000 km. Už máte svého parťáka?

Re: Oslavy

karlos | 06.11.2012

Chci se zeptat proč je akohol špatně.slyšel jsem že podporuje spalování tuků.jinak super stránka.díky.tohle jsem přesně hledal

Re: Re: Oslavy

Checht777@seznam.cz | 18.04.2013

Alkohol skutečně podporuje spalování tuků, ale jedině v tom případě, že po konzumaci následuje fyzická námaha, což z pochopitelných důvodů není vždy možné. V opačném případě je alkohol nesmírná kalorická bomba, obzvláště pivo a tvrdý alkohol. Navíc špatná zpráva pro ty co posilují je i to, že odbourávání alkoholu má absolutní metabolickou přednost, což znamená že když si dáte po tréninku alkohol, tak se odsune anabolický proces až do té doby než je alkohol zcela odbourán. Efekt předchozího cvičení je tak z větší části zničen.

Přidat nový příspěvek