Kuřecí nudličky s fazolkami a divokou rýží

27.10.2012 21:03

 

Kuřecí nudličky s fazolkami a divokou rýží

 

                Vynikající jídlo, které je ideální tehdy, kdy potřebujete mít do půl hodinky uvařeno. Nejdéle se z celého jídla vaří tato divoká rýže, maso a fazolky jsou hotové během chvilky.

                Nejíte přílohy a nechcete ani klasickou rýži? Zkuste tedy divokou rýži. Brzy se o ní na těchto stránkách dozvíte více. Teď však je čas na vaření!

 

Na 2 porce:

300g      kuřecích prsních řízků

1             konzerva zelených fazolek

1             pytlík divoké rýže

1             cibule

                sůl, pepř

                olivový olej

 

Postup:

 

                Ze všeho nejdříve se věnujeme rýži. Divoká rýže se totiž vaří cca 25 minut a je připravena k podávání akorát ve chvíli, kdy máte hotové i maso s fazolkami. Nezapomeňte však sáček rýže propláchnout proudem studené vody, aby se z pytlíku vyplavily případné nečistoty. Dejte sáček do hrnce s vodou, přidejte lžičku soli a vařte necelou půlhodinku. Jen pozor na převaření, ať nemáte z rýže kaši.

                Kuřecí maso nařežte na nudličky, osolte a přidejte pepř.  Nechejte odpočívat. Poté si vezměte cibuli a nasekejte ji nadrobno. Tu pak hned hoďte na pánvičku politou trochou olivového oleje a smažte do křupava. Cibule by měla být trošičku nahnědlá, ale ne přepálená. Jakmile je cibulka osmažená, vyndejte ji z pánvičky do nějaké menší misky. Pokud nemáte rádi cibuli křupavou, ale jen lehce uvařenou, dejte k ní na pánvičku maso ve chvíli, kdy se cibule zdá být skelná.

                Připravené okořeněné maso dáme na pánvičku. Pokud je pánev příliš suchá, podlijte ji ještě trochou olivového oleje. Maso pro křupavost je lepší osmahnout na větším ohni a často prohazovat. Ve chvíli, kdy máte i maso hotové, přidejte fazolky a na závěr i tu osmahnutou cibulku.

                Nyní by měla už i rýže být hotová. Rýži už stačí jen nechat odkapat, nandat na talíře a podávat i s hotovým masem a fazolkami.

                

Diskusní téma: Kuřecí nudličky s fazolkami a divokou rýží

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek