Kapitola I - CÍL

10.10.2012 22:27
Kapitola I - CÍL

 

 

Dnes si promluvíme o magickém slovíčku: CÍL

 

    Je mi dvacet jedna let a zhubnout jsem se snažil snad rovnou polovinu let bez trvalejších výsledků… až do teď!

 

    Příběh z dětství…

    Pamatuju si, že mi bylo čtrnáct a zhubnul jsem. Držel jsem drastickou dietu – byl jsem snad jen o jedné polívce denně, běhal jsem a zhubnul přes léto - 15 kilo (Ne, to opravdu není zdravé!). Byl to neuvěřitelný úspěch a byl jsem opravdu nadšen. Těšil jsem se do školy, až se pěkně předvedu a ukážu všem, že jsem to konečně dokázal! A opravdu to tak i bylo, spousta mých kamarádů, známých a lidí co se zdržovali v mém okolí, zcela žasli nad mou proměnou. Slyšel jsem konečně krásné věty jako "Ty jsi zhubnul, tobě to sluší! Apod." A já byl v sedmém nebi. Nechal jsem se ukolébat sladkým pocitem hubeného stavu a pomalu začal jíst, tloustnout, jíst a tloustnout. Ano… a po několika měsících jsem byl zase na začátku a měl ještě o pár kilo navíc.

 

Teď si říkáte, tak to se stalo úplně všem!

    A ano, věřím tomu, že všichni, co tu čtete, jste se tím prošli. Máte však stále chuť s tím bojovat a udělat proto něco? Věřte si a nevzdávejte se naděje. Říkejte si, já to zvládnu!  zhubnu! Znova začnu a tentokrát, už nepolevím, nakonec budu mít vysněné tělo! Pokud to tak cítíte tak to je dobře, máte motivaci - což je polovina úspěchu k zhubnutí. Silná motivace je dalším klíčem k dosáhnutí cíle, ale o tom v příští kapitole.

    Napadla Vás někdy otázka: Jak bych vypadal, kdybych to před rokem nevzdal a pokračoval dál v hubnutí a již neztloustl? Mě asi milionkrát, protože co vím, dietu jsem držel, každý rok. Začátek byl vždy buď po Silvestru anebo po mých narozeninách. Příběh však končil stejně… bezvýsledněMěl jsem neurčitý cíl a to zhubnout. Díval jsem se na hubený kluky a záviděl jim. Byli úspěšnější než já mezi děvčaty, byli sebevědomější, byli lidem otevřenější a já žil ve svých komplexech a jen přemýšlel o tom, že jsem tlustej. Zapomeňte na to a nelitujte se! Probuďte v sobě ducha odhodlání a začněte s tím konečně něco dělat a to hned teď!

 

Ať je pro Vás motivace jakákoliv: zdraví, krása, spokojenost se sebe samým nebo jiná, základ je stejný a to výzva k dosáhnuti cíle! Řekněme, že vážíte rovných 120 kilo při vzrůstu 180cm a jste znechucený! Dejte si určitý cíl váhy, se kterou byste byli naopak spokojený. Cíl vám dodá potřebnou motivaci k zhubnutí. Dáte povel do vesmíru, že jste připraveni věci změnit. Nechtějte ty změny ihned, nic nejde dokázat během vteřiny, ale s velkým cílem a motivací jde dokázat vše, po čem budete toužit. Otevřete Word nebo si vezměte papír a opište si text níže:

 

CÍL

 

Já .... narozen.... prohlašuji, že ode dne (tohoto dne - nač odkládat) dostihnu svého cíle, který je… Kg. Vím, že to zvládnu a nepolevím, dokud nesplním svůj slib. Budu si každý den představovat, jak jsem hubený a jak se konečně nestydím za své tělo! Slibuji, že každý den si to budu přečítat a připomínat si svůj vysněný cíl, abych dopomohl svému vnitřnímu já k přesvědčení, že to zvládnu!

 

Napište si to na papír nebo zkopírujte do počítače, vyplňte a vytiskněte. Pod to se podepište a vyvěste si to na místo, kde to nejlépe uvidíte. Je velice důležité to nepodceňovat. Váš cíl a odhodlání ho dosáhnout Vám velice pomůže sama sebe přesvědčit, že to dokážete! Vždy když Vás napadne to vzdát, podívejte se na svůj cíl a vzpomeňte si, že jste si něco slíbili a stanovili! Nevzdávejte to! Dokáže to úplně každý, jen mít správný odhodlání! Vytrénujte svého ducha natolik, aby uvěřil, že to dokážete, tím, že si svůj cíl budete denně připomínat! Předsavte si sportovce, který by neměl cíl například: vyhrát olympiádu, být úspěšný, slavný. Proč by trénoval? Nebo jeli byste do práce, ale vzpomněli si, že nevíte kde to vlastně je. Nemáte-li svůj cíl, do práce zkrátka nikdy nedojedete! Neodkládejte to na později a sepište si svůj cíl - teď hned!

Diskusní téma: Kapitola I - CÍL

i ja se pridam

Sisi | 22.10.2012

tak i ja se pridavam, jsem zvedava na uspechy, cile mam ceolkem jasne, dostat se z 86kg na 70, nbo nejlip na konf.velikost 38-40. Uz jsem takhle prestala i kourit, kdy jsem si napsala smlouvu sama se sebou a pod pohruzkou trestu obstojne dodrzuji:) takze dnes den prvni:)

Re: i ja se pridam

Toly | 22.10.2012

Ahoj Sisi, budu Ti držet palce, aby i Tvůj sen se stal realitou. Sepsání smlouvy vážně funguje, jelikož člověk potom nemůže jí jen tak pozměnit, jak by to udělal normálně v hlavě :-) Zajímalo by mně, co byl za trest při porušení Tvé smlouvy?

Re: Re: i ja se pridam

Sisi | 23.10.2012

ze se odbarvim na blond:-D

Cíl?

Toly | 21.10.2012

Tak jaký jste si dáli cíl? Já měl dříve v mysli váhu 78 kg :-)

:)

Týnka | 15.10.2012

Ahoj, a co když svůj cíl mám ale doktorka mi řekla že vzhledem k mým těžkým kostem toho cílu nemohu dosáhnout?

Re: :)

Toly | 16.10.2012

Ahoj, to mi není zcela jasné. Nejde dosáhnout určité váhy a to je ten cíl? Nezáleží ani moc o váze, ale o tom jak jsme sami se sebou spokojeni. Pokud tam jsou nedostatky udělej si cíl v mírách. Že zhubneš v určitých partiích tolik a tolik centimetrů. Důležité je mít cíl, bez cíle člověk neví kam má jít a co pro to udělat. Pokud jsem Ti nijak nepomohl, specifikuj přesněji svůj problém. Díky :-) za návštěvu

Re: Re: :)

Týnka | 02.11.2012

A hlavně já jím jen tak 3x denně takže mi bylo řečeno že jsem i podvyživená. Měřím 166cm a Vážím 85 kilo a každý měsíc přiberu kilo.Pokud jsem držela tu její radu a jedla tak 5x denne což se mi dělalo děsně špatně a to vážně že k obedu jsme měla třeba jen 2 knedliky a malo masa a ke svačině třeba jen pulku rohlíku.Tak to jde porád nahoru :(

Děkuji Vám za přečtení první kapitoly

Toly | 11.10.2012

Zdravím,

tak jaký máte pocity z první kapitoly? Už máte svůj cíl?

<< 1 | 2

Přidat nový příspěvek