Barevná stehýnka

20.11.2012 08:16

 

Barevná stehýnka

    

    Pokud patříte mezi ty, kdo mají rádi kuřecí maso, ale jednotvárnost kuřecích prsou je už nebaví, bude se vám určitě zamlouvat tento recept. Já jsem nad tímto strávila v kuse tři čtvrtě hodiny, protože jsem stehna dělala na pánvi, ale pokud máte šikovnou troubu, která peče z obou stran, máte vyhráno a můžete při vaření stihnout i další věci.

 

Budete potřebovat:

Kuřecí stehna

Rajčata

Papriky

Cibule

Konzervovaná kukuřice s fazolemi (od Bonduelle)¨

Pepř, sůl, možné i česnekové koření

Olivový olej

 

    Postup:

    Do receptu jsem nenapsala záměrně gramáž a počty kusů, protože v tomto jídle záleží jen na vás, kolik si tam toho dáte. Doporučuji přiměřené množství od všeho.

    Jelikož z celého jídla se nejdéle budou péct stehna, začněte právě s nimi. Kůže bývá velmi tučná, tudíž ji přetáhněte přes stehno a pokud to jde, odřežte pryč. Maso opepřete, osolte a pokud máte rádi příchuť česneku, ničemu neublíží trocha česnekového koření. Dejte do pekáče podlitého trochou olivového oleje a pečte na 200°C alespoň 40 minut s častým otáčením.

    Nyní přichází čas na očištění a nakrájení si zeleniny, což zabere také trochu času a vzhledem k masu nám to přijde vhod. Na pánvi si osmahněte nejprve papriku nakrájenou na plátky, aby byla měkká a opálená. Hotovou papriku odložte na talíř a vyměňte za cibulku. Tu osmahněte dozlatova. Rajčata na kostičky nebo měsíčky můžete nechat studená, anebo můžete také osmahnout.

    Jestli už stehýnka vypadají, že jsou hotová, u kosti je masíčko krásně bílé či lehce růžové, nikoli krvavé, přihoďte do pánvičky kukuřici s fazolemi, proházejte s cibulkou a navrch dejte ještě papriku, aby se trochu ohřála. Pak už jen vyndáte maso a vše naložíte na talíř.

    Nejlepší přílohou je rýže, jak po chuťové, tak po vizuální stránce. Samozřejmě jídlo je vydatné i bez přílohy.

 

Autor: Anička