Kuřecí jogurtová prsa s cuketou

25.10.2012 22:25

 

Ahoj a vítám Vás v nové rubrice! Dnes pro Vás připravila má přítelkyně Anička recept, který si můžete kdykoliv uvařit a nepřiberete.  Je to dobre a zdravé!

 

 

Kuřecí jogurtová prsa s cuketou

 

     Ačkoli mnoho lidí nemá rádo cuketu pro její samotnou chuť, snadno se tato zelenina dá upravit tak, aby vám opravdu chutnalo. Jídlo Vám dodá mnoho bílkovin a hlavně podpoří vaše rozhodnutí zhubnout. Cuketa je totiž jeden z nejlepších pomocníků při hubnutí díky svému složení a co vlastně obsahuje? Více o cuketě si dočtete 26.10.2012 v naší rubrice pod názvem "Zázračná cuketa"

 

Co bude potřebovat k přípravě tohoto pokrmu?

Na 2 porce:

300g  kuřecích prsních řízků

1-2  cukety (záleží na velikosti)

1 bílý neslazený jogurt

2 rajčata

 sůl, pepř, kari

 olivový olej

 

Postup:

     Nejprve bílý jogurt nalijte do hlubokého talíře nebo misky, smíchejte s kávovou lžičkou kari a obalte ve směsi kuřecí prsa. Nádobu s obalenými řízky uložte na chvíli do lednice. Vezměte si cuketu/y a pokud nejste líný tak ji oškrábejte, ale v jídle slupka extra nevadí. Cuketu/y pak nastrouhejte nahrubo, osolte a opepřete.

 Maso rozprostřete na plech (doporučuji nejprve na plech připravit pečící papír, jogurt se někdy rád připéká). A šup do trouby na 180-200°C cca 20 minut.

Zatím si připravte cuketu na pánvičce. Hotová je ve chvíli, kdy změkne a lehce skelná.

 Rajčata nechejte studená jako salátovou přílohu k jídlu, nakrájejte je na kostičky nebo měsíčky a rozdělte na talíře společně s hotovou cuketou. 

 Z trouby pak vyndejte hotové maso. A můžete podávat!