Kuskus - má zkušenost

09.11.2012 11:16

 

    Někteří znají, někteří nemají ponětí. Dnes bych si rád promluvil o Kuskusu – CousCous nebo Cous cous

    Úvodní informace:
- Jedná se o spařenou a do kuliček tvarovanou krupici z pšeniceječmene nebo prosa. Pokud Vás zajímá více informací, co to je naťukejte Kuskus na Wiki, Googlů nebo jinde.

    Hlavní podstata vytvoření dnešního článku je nezávažnost a rychlá příprava tohoto pokrmu. V krátkosti: uvedete do varu v hrnci mále množství vody (zhruba 250ml) - nezapomeňte na sůl. Do hrnce vložíte trochu Kuskusu (půl skleničky stačí – Kuskus nabobtná - pro jednu porci), promícháte tři minuty na mirném ohni, než Kuskus vstřebá do sebe všechnu vodu. Poté Kuskus necháte chvíli odpočívat pod pokličkou stranou, ne na ohni (cca 2 minuty) až uběhnou dvě minuty, dejte pánvičku nebo hrnec zpátky na mírný oheň, přidejte trochu másla a kuskus zamíchejte, aby se trochu od sebe oddělil. (Zhruba 3 minuty) Vše je hotové během pár minut. 

    Kuskus si mě získal i díky jeho jiné chuti a není zase tak kalorický jako brambory či těstoviny. Pokud si připravíte jako základ kuřecí maso na drobné kousky, lehce okořeněné a ke konci přidáte cibuli, tak z toho získáte super a rychlý pokrm. Kuskus s cibulí a masem – trvá udělat 25 minut i s přípravou a je to hlavně něco trochu jiného.

    Samozřejmě možností, jak připravit Kuskus je spousty. Pokud Kuskus znáte a máte s nim zkušenosti, velice ocením, pokud vypíšete do diskuze, jak ho připravujete Vy a popřípadě s čím. Děkuji.

    No, a abych Vám usnadnil práci s vyhledáváním dalších informací o Kuskusu, jak ho vařit a s čím, tak klikněte sem, kde naleznete spousty inspirace: https://recepty.vareni.cz/vyhledavani/?ingredience=kuskus
Hodně štěstí a dobrou chuť. 

Diskusní téma: Kuskus - má zkušenost

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek