Den 15 - Malá úvaha - Jak zhubnout bez velkých změn

15.09.2016 16:25
Četl jsem články, odborné knihy, úvahy, ale i slyšel mnoho osobních příběhů na téma hubnutí. Rád bych se s vámi podělil o malou zkušenost ohledně několika teorii, které právě můžou nastartovat i vaše hubnutí.
 
1) Sledování váhy
Několik článků odkazovalo na to, že stačí si jen uvědomovat svou váhu. Každý den ji sledovat a zapisovat. Vytvořit si následně cíl a sledovat, zda se k cíli přibližujete, nebo vzdalujete. Prý to dokáže mentálně natolik ovlivnit, že se ani nevědomky snažíte nepřejídat a nejíst tučná jídla. Obecně co neměříte, nemáte pod kontrolou. Ať je to váha, finance, síla apod.
 
2) Vynechat alkohol, pečivo, tuky
Tohle není spíše teoretie, ale fakt. Pokud vynecháte veškerý alkohol, pečivo a nebudete jíst přespříliš tučná jídla (fast foody), tak už jen to postačí, abyste začali pomalu hubnout. 
 
3) Měření kroků 
Musím říct, že mě celkem baví a pomáhá měřící náramek Fitbit, který zaznamenává ušlé kroky, vytváří cíle, rekordy a nutí vás se celkově víc hýbat 

Četl jsem články, odborné knihy, úvahy a mnoho osobních příběhů na téma hubnutí. Rád bych se s vámi podělil o malou zkušenost ohledně několika teorií nebo rad, které můžou pomoci i Vám. 

1) Sledování váhy 

Několik článků odkazovalo na to, že stačí si jen uvědomovat svou váhu. Každý den ji sledovat a zapisovat. Vytvořit si následně cíl a sledovat, zda se k cíli přibližujete, nebo vzdalujete. Prý to dokáže mentálně ovlivnit natolik, že se nevědomky snažíte nepřejídat a nejíst tučná jídla. Vlastně co neměříme, nemůžeme mít přeci pod kontrolou. Ať je to váha, finance aj.

 2) Vynechat alkohol, pečivo, tuky 

Tohle není spíše teorie, ale fakt. Pokud vynecháte veškerý alkohol, pečivo a nebudete jíst přespříliš tučná jídla (fast foody), tak už jen to postačí, abyste začali pomalu hubnout. 

3) Měření kroků 

Musím říct, že mě celkem baví a pomáhá měřící náramek Fitbit, který zaznamenává ušlé kroky, vytváří cíle, rekordy a nutí vás se celkově víc hýbat. Zkuste si najít něco podobného. Nebo si stáhněte aplikaci do mobilu. Proč nehubnout formou soutěží?

4) Malá změna

Udělejte malou bezvýznamou změnu. Zaměňte tučnou snídani za zdravější, choďte 3x týdně na procházku nebo jednou týdně na sport, který vás baví. Zkuste aspoň jednu věc a opakujte to. Důležitý je začátek a pokud nemáte dostatek motivace, tak se netrapte velkými změnami. Stačí přeci jen začít. Není potřeba spěchat.

Fungují Vám i jiné malé změny? Napište je do komentáře.

 

 

Diskusní téma: Den 15 - Malá úvaha - Jak zhubnout bez velkých změn

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek